Nybroån 2012

Nybroån 2012

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fisketips , vattenstånd och annat smått o gott. Nyheter från 2011

Monstergädda på G

NyheterPosted by Ronnie G. Thu, March 08, 2012 19:02:19


En av Nybroåns monstergäddor slog till igår och gjorde livet surt för en gästfiskare. Gäddan tog först en gång och var nära till att landas i håven efter en längre kamp, men det var de där extra som skulle till för att få den i som fattades. Utan ståltafs så skall man ha mycket tur om man lyckas landa en gädda oavsett storleken. Så nu gick det som väntat, gäddan bet av linan o sam där ifrån lycklig kan man tänka. Några kast efteråt var det dags igen....samma gädda lät sig fångas ytterligare en gång...skulle det lyckas bättre nu...näää åter kapade gäddan linan och försvann ner i djupet med plåtbitarna hängandes i mungipan...kunde man skönja ett leende eller? Runt 10 kilo uppskattades vikten på madammen som åter kan ställa till det för nästa fiskare.

Förutom gäddan så sågs en del fisk på raksträckan nere vid fiskevillan, antagligen fisk som nyligen har stigit från havet men de lät sig inte frestas av dragen som gäddan hade gjort. Det blåste friska vindar denna dag och senare på kvällen-natten så kom det c:a 3cm snö, så var det med den vårvisiten.

Dagen efter så provades stensättningen och det gav resultatet i en blänkare på nära nog 3 kilo. Bertils 4:de för i år när det gäller blänkare och säkerligen inte den sista, det är bara i början på fiskesäsongen och mycket kan hända än. Detta är vad jag har hört om fisket i ån under onsd-torsdagen, vattenståndet är fortfarande bra och sikten är mycket god i vattnet. "Ut och jaga blänkare nu". Skitfiske på er alla /Ronnie

  • Comments(0)//blogg.nybroan.se/#post25