Nybroån 2012

Nybroån 2012

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fisketips , vattenstånd och annat smått o gott. Nyheter från 2011

"SMÖRHÅLAN" slår till.

NyheterPosted by Ronnie G. Tue, March 13, 2012 15:54:29

Äntligen så sitter den där, efter nära nog 2 års fiske utan hugg i "smörhålan" så levererar den en blänkare¨52 cm lång. Strålande solsken o halv storm ...motvind så klart..det var vad som skulle till för att man skulle bli belönad till sist. Men det var inte allt, längre ner o 50 kast senare var det dags igen, nu uppströms pansarbron. En blänkare som efter några hopp tog sig friheten att stiga av..tror inte att den höll måtet men den såg blank ut.. vilket de flesta fiskar är som man inte får upp. Andra sidan pansarbron, nere vid Bengt Östes pool, var det dags igen denna gång fick jag lov att landa o sätta tilllbaks fisken..också en blänkare.. de har verkligen invaderat ån i år. Sen var det slut på turfisket, det kan ju inte hålla i evigheter, man får vara glad så länge de varar.

Einar J. var också ute o pröva lyckan, efter en tjugo minuters drillning landade han en öringhona på c:a 89 cm lång, vikten uppskattade han till minst 8 kilo. Nu verkar det som öringen har vaknat till liv riktigt i ån. I helgen togs en öring på 6 kilo o en på ungefär samma vikt tappades nere i " Home pool", hur mycket fisk som kom upp i helgen är inte rapporterat men en del fiskar sattes tillbaka.

Vattnet är kristallklart så det gäller att man tar sig fram försiktigt längs med ån om man skall ha lite glädje av fiskedagen o komma i kontakt med fisk..men de finns där.Skitfiske på er./Ronnie

  • Comments(4)//blogg.nybroan.se/#post26