Nyheter 2017

" 19 dagar till att blöta dunkrokar och plåtbitar"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-12-13 11:52

Blog imageBra vattenflöde i ån uppe och nosar på gräskanterna nere vid dubbelbroarna, vattentemp på 4 grader. Men sikten är det sämre med, fortfarande ett chokladfärgat flöde.Blog imageÅn svänger av o försvinner ut i havet innan den första bunkern, hårda sydliga vindar som kommer att mota utflödet i ån...kanske det också lyckas med bedriften att stänga inne ån skulle inte förvåna mej.Blog imageVinden kändes som minusgrader nere vid havet,....fasiken vad det tog i!!

Ha de gott i stugvärmen ...vi hörs /Ronnie

" Spår i naturen"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-12-11 17:32

Mats skicka mej lite bilder och text från hans dagliga tur längs med ån.Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageCitat: Vi har haft påhälsning av grisar, vildsvin, i fårhänget nedanför pansarbron.
Man ser deras spår och stigar i naturen runt ån.
Nu har ett gäng av dem lekt "Bulldozer" i anslutning till ån och hyvlat av det övre blöta jordlagret på jakt efter goda maskar och samtidigt förvandlat gångstigen längs med ån till en leråker.
Ingår inte bara trädplantering och utläggning av lekgrus i fiskevårdsarbetet, nu får det bli återställning av nyplöjd åker med.

Tack Mats för bilder o text.

Ha de gott i stugvärmen...vi hörs /Ronnie


" Första snön här nere"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-12-10 13:33

Blog imageFörsta flingorna för i år dratta ner över Nybroån, gjorde varken till eller från sig lämnade ett svagt vitt täcke som försvann efter nån minut.
Det hade det varit välkommet under tiden för tillåtet fiske, triggar alltid igång huggreflexen på havets silver.
Vattentemp på lite över 4 grader plus ..inte så värst kallt!!
Då har vi naggat av ytterligare några dagar av december månad, kanske dags att titta till fiskegrejorna nu när de har haft sin förtjänta vila. Man vill ju var beredd när det är dags att lägga ut de första metrarna av linan.
Leken blev vi mer eller mindre blåsta på i år, det varken fanns eller finns nån chans att se över lekbottnarna....vi hoppas , allt man kan göra!!


Blog imageLite M.F att pilla med under tiden.


Ha de gott i stugvärmen...vi hörs /Ronnie.

" Skånsk vinter"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-12-06 11:58

Blog imageFörsta veckan av december är snart avbetad och regndagarna fortsätter att sätta sin prägling på ån.Vattentemp har gått ner till runt 3 grader.
Man ser en del fisk dra sig ner genom räknaren nu, för deras del verkar leken vara över för att inte snacka om hur många som tar sig ner via skibordet.
Fortfarande ingen möjlighet att se de lekpar som håller på med bestyren ännu.
Ha de gott i stugvärmen...vi hörs /Ronnie

" Fortfarande högt vatten"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-30 12:30

Blog imageHon sjönk undan dryga dm uppe vid sockerbruket och nere vid dubbelbroarna står pegeln står på 8.an., enligt Bertil:
Fyledalen svämmar över av vattenmassorna, en halv meters sikt i ån nu.

Ha de gott i stugvärmen....vi hörs /Ronnie

" Översvämmat så de förslår"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-29 15:07

Blog imageBlog image!0:an vid Dubbelbroarna och uppe vid räknaren går det över pegeln!!
Det bjöds på en del blöta under de gångna dagarna...vi klarar oss nån dag nu!!Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageMan kan fortfarande nyttja bänken för en fika,..... med vadare förstås!!Blog imageBlog imageBlog imageGamla lekplatsen...tror inte att det just nu är i lektagen!!!Blog imageBra bredd på ån, som på 70-talet.Blog imageBlog imageBlog imageSå var dagens rundtur över, nu kommer det inte mer regn så ge det en vecka så ser vi vad de har haft för sig.

Ha de gott i stugvärmen ...vi hörs /Ronnie

" Lite regn blandat med hagelskurar"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-25 14:20

Blog imageVattennivån på pegeln klamrar sig fast vid 5:an, brun lervälling...inte en chans att se botten av ån!!
Så då rundar vi av med sista arbetsdagen för i år !!Blog imageTappra grabbar!!!Blog imageAllmän röjning längs med ån inför Vårfisket.Blog imageEn del av oss slet med plantering av al-plantor...igen!!Blog image3 man i båten röjde kanterna på ån.Blog imageGrillning på G!!Blog imageBra grillväder...hagel o regnskurar avlöser varandra!!Blog imageBlog imageVad gör man inte för lite korv!!

Ha de gott i stugvärmen ..vi hörs /Ronnie." Inte blev det bättre"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-23 19:32

Blog imageKnappast bättre med de 10-15 mm regn som droppa ner, brunt så långt ögat kan se.
Vattentempen på 4 grader som fortfarande gör det lekbart.
Men som sagt, med den sikten vi har just nu så har vi ingen chans att följa med i leken.

Ha de gott i stugvärmen ....vi hörs /Ronnie.

" Blåst på konfekten"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-22 12:18

Blog imageTråkig upprepning...men det har kommit mer regn som gjort det stört omöjligt att följa leken. 10 mm regn har gjort att sikten i vattnet påminner om en tallrik ärtsoppa piffad upp med grönsaker....löv o grenar är tillbehören.
Synd på all väntan, men kanske man får se " Le grand Finale" när man åter kan skönja lekbottnarna.
Till dess får man nöja sig med en tur bak bindstädet....alltid nått att driva med.Blog imageMönster som går till såväl havsöringar som pellets-stinna regnbågar.

Ha de gott i stugvärmen ......så hörs vi framöver. /Ronnie

"Mera regn"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-14 17:03

Blog imageJaha... då lär hon stiga igen efter dagens 7 mm regn, det är inte mycket som skall till för att gå upp någon dm nu.
Enstaka fiskar stiger fortfarande för att blanda sig i den lite fördröjda leken, så i väntan på att grus o sten får gula sidan upp kan vi dressa lite krok till Vårfisket.Blog imageOrange-fierybrown 2 av vårens och höstens gångbara färgtema.

Ha de gott i stugvärmen ....vi hörs /Ronnie" Lek övre sträckan... näää."!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-13 18:19

Blog imageÖver sträckan....visst har de varit igång här uppe, men det var en knapp vecka sen.Blog imageNu ligger sträckan i viloläge, man skymtar inga hanfiskar som kämpar om honorna, det är även lugnt på grävfronten.Blog imageI natt kommer minusgraderna att klättra ner mot 3-4 grader, vilket innebär ytterligare väntan på lek. De perfekta 5,5 grader som vi har i dagsläge kommer att sjunka en på sin höjd 2 grader ytterligare.Blog imageSå vi får hoppas på lite stabilt väder för att leken skall starta på riktigt.
På den nedre sträckan hade Dan och Bertil iakttagit en hona vid Dubbelbroarna som försiktigt hade startat leken, men det var långt mellan spolviftningarna. Blog imageSå här uppe mellan björnloka-stammarna är allt lugnt, såg ingen fisk.Blog imageNi får ha de så gott i stugvärmen så hörs vi framöver när aktiviteten har satt igång.
/Ronnie.

" Helg..då jobbar de inte"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-12 12:49

Blog imageSamma värde idag på pegel och vattentemperaturen, +4 grader under natten.Blog imageDet är sig likt vid Dubbelbroarna, inte ett enda gruskorn har vänts på. Det verkar inte som lekbanken passar "Madammerna" i år, det är till att vara kräsen!!
Men än så är det inte kört, det är bara början på leken.
Blog imageFriska västvindar ute vid havet, men det var inga problem med mynningen.
"Lätt som en plätt" för dem att komma upp i ån.
Vi kollar vidare, väntar bara på tillfälle att filma lite lek i år igen.

Ha de gott i stugvärmen...vi hörs /Ronnie.

" Höstfest i fiskevillan"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-11 15:32

Blog imageHöstrusk grusade alla förväntningar på att få se lek i helgen, så hon drog på sitt grumliga täcke igen så vi fick tji på den insynen. Inte gjorde det saken bättre att ytterligare 10 mm regn skickades ner över Fyledalen som skickade upp vattennivån ytterligare 1 dm...nu får de va nog!!

Men vi hade i alla fall trevligt i vår fiskevilla under fredagskvällen då den årliga höstfesten gick av stapeln.
Go mat o dryck gjorde kvällen till det där lite speciella som man önskar av en fest.
Dan till all ära det hade du snickrat ihop bra som vanligt.Blog imageDan I högsta hugg med det sista förberedningarna.
Det var Ingeborg som tog smygfotot.Blog imageLite paus mellan tallrikarna.Blog imageDan går igenom Menyn.Blog imageBlog image2 Långbord var dukade!!Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageLite av varje, Kycklingklubbor, Järpar, Fläskfilé...grillad o sen en lätt liten rökning, rökt öring, 2-3 olika sallader o så lite varierande såser på det hela. Innan dess bjöds vi på en macka med kräftstjärtar o majonnäs , matstunden avslutades med kladdkaka o en rejäl klick grädde.
Sen blev det lite dricka resten av kvällen.............så lite så!!

Ha de gott i stugvärmen ..vi hörs /Ronnie

" Full rulle nu"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-10 12:25

Blog imageNere på 3.an nu o en vattentemp på runt 7 grader har satt igång stjärtspolarna på lekplatserna. Det grävs lite över allt på den övre sträckan men är mera återhållsamt nedan Dubbelbroarna. Där finns fortfarande platser som ligger öde men det är bara början på skådespelet så mycket kommer att ändras på den fronten.
Kommer bara vattennivån ner på 2:an så går det lättare att följa lekparen, nån dag till så!!

Ha de gott i stugvärmen...vi hörs /Ronnie

" Det är lugnt på lekfronten"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-04 14:19

Blog imagePerfekt flöde att doppa sina järn i...4:an på pegeln!
Blog imageVattentempen runt 8 grader, börjar bli optimala förhållanden.Blog imageTräffade Andes, som kom trampandes från nedre sträckan, vid pansarbron.
"Han hade sett att de varit framme med krattan på banken".... nån som vet att det är dags att sätta igång.
Annars så var det inte mycket på fronten idag, men ok vi ger dem ett par dagar till....sen var det själve f..n om de inte har vaknat tills dess.
Men där är så mycket som skall stämma innan de lättar på trycket o släpper ut de gudomliga kornen. Kan inte hanarna trigga dem lite....?

Ha de gott i stugvärmen ..vi hörs /Ronnie

" Läget i ån"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-11-02 16:24

Blog imageFortsatt bra med flöde i ån, nu har hon klarnat upp lite till, så att det går att se bottnen lite här o där.
:Men någon lek såg man inte till, sa Bertil.
Vi får hoppas att de kommer igång till helgen, nu har vi alla ingredienser på plats!!

Ha de gott i stugvärmen ...vi hörs /Ronnie."Va hände ..hon vände"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-10-31 17:37

Blog imageJodå, nu verkar hon gå raskt nedåt till alla belåtenhet...men kan man skymta lekplatserna...naaaa knappast!! Men ge henne 1-2 dagar till så hon kommer till ro!!Blog imageEtt kanonflöde...nu kunde det varit den 1 januari!!Blog imageTänk er att få daska ut en järnbit i detta mellanrostade flöde som håller på att gå över till en lätt nyans av Grönstedts Cognac...man blir sugen på både och!!Blog imageTrampa förbi Bertils bänk o vände blicken uppöver...gudars skymning, vilken inbjudande syn o vilken sträcka!! Blog imageMan får snällt trampa på nån månad till o bara njuta av vad som finns o komma skall...det är väl inte så långt till, nån fjutta månad till bara.. sen jädrans i det!!
Temperaturen var nere runt -3 grader i natt så vattentempen rasa ner till 5,6 grader, nu kan de inte klaga på lektempen de är säker i gång för fullt nu!!
I morron o definitivt på torsdag kan vi se hur det står till med lekhumöret.Blog imageLite mitt i veckan pilleri!!

Ha de gott i stugvärmen ..vi hörs /Ronnie" Hon stiger ytterligare"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-10-30 12:51

Blog imageFortsatt bra flöde i ån, vatten-tempen nere på 8 gr perfekt till att starta leken i.
Pegel sockerbruket på 6+, då har vi den på 7:an nere vid dubbelbroarna.
Men tyvärr så kommer vi kanske inte att få se någon lek, sikten i vattnet är lika med 0.
Ser mer ut som om man blandat punsch o ärtsoppa nu... ganska så simmigt!!Blog imageNära nog 5000 fiskar genom räknaren tills idag...hur många har passera över skibordet??
Tror själv att det är grymt med öringar i ån.
Bara flödet kunde sjunka undan lite o klarna upp så vi kunde få en liten glimt över läget på lekbäddarna. Mer regn är i intågande så den biten kan man nog glömma på ett tag nu.
Ha de gott i stugvärmen...vi hörs /Ronnie

" Lite efterarbete"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-10-29 11:24

Blog imageDå var det dags för ännu en blöta...11 mm gav nattens regn o flödet steg direkt igen!!
Några lekplatser kan man inte se, ett lätt negligetäcke drog hon på sig igen så det är omöjligt att skönja bottnen.
Vattentempen nere på 9,4 grader, nu tror jag de rör på sig lite över lekplatserna!!

Så vi tog lite efterarbete o fixa till fler hängen, plantera ytterligare träd o drog ner några stödjepålar till det hela.....det blev bättre än bra!!Blog imageDan passa på med kameran...så kom man med på bild oxå!!Blog imageDå var det spikat, pålat o planterat klart för idag, ...skapat en liten oas till bänken nere vid "Lernacken" ..mysigt värre!!


Ha de gott i stugvärmen ...vi hörs /Ronnie

" Då var det arbetsdag igen"!!Nyheter

Posted by R.G 2017-10-28 18:11

Blog imageEn dm per dag försvinner av flödet, det är lugnt där är vatten att ta av.
Tempen nere på 9,4 grader perfekt lek temp nu återstår att se om öringen satt igång med bestyren.
Sikten är så pass att det skall gå och se de gulaktiga fläckarna på lekbottnarna om de har satt igång.

Själva så tog vi en planterings dag, gjorde slut på ett 70 tal plantor längs med den övre delen av ån. Vi har bara precis börjat så det är mycket kvar. Blog imageArbetsledaren själv i full fart mellan träd hängen....han har en plan!!Blog image4 man som kollar om nysatta plantan växer........ni får ju vänta lite!!!Blog imageBlog imageBlog imageDet blev mycke spikande , stolpande, grävande, bärande o lite körande...men de blev bra!!!Blog imageSen väntade ärtsoppan...2 hela kastruller det borde ju räcka till 7 man??Blog imageBordet dukat!!Blog imageDom drog i sig en kastrull av soppan .Blog imageTrött Fäle med full tallrik, ( 2:a )....arbetsdagarna o den friska luften tar!!


Ha de gott i stugvärmen ...vi hörs /Ronnie