Nyheter 2017

Nyheter 2017

Senaste nytt från Nybroån


" Världsrekord "???

NyheterPosted by R.G 2017-10-09 14:41
http://www.sportfiskeforum.se/topic/4980-vaerldens-stoersta-havsoeringar/

Gårdagens stora öring som passera genom räknaren ( 119 cm) kan mycket väl platsa bland rekordöringarna runt om i världen.
Anders E. har svarat: att vid tolkning blir den kortare då öringen har en hög K-faktor
( fultonvärde ) än standarfisken. Den hamnar ändå över 100 cm en jättelik öring på någon stans runt 12-14 kilo.... om inte mer!!
Det är svårt att avgöra med så grumligt vatten vid tillfället då fisken går igenom.
Hur som helst, den är inte ensam om att ligga över de 100 cm som passerat genom räknaren. Ett 10:tal öringar gör den sällskap på lekplatserna i år...och det är inte slut på uppgången det kommer fler!!
Gå in o kolla rekordöringarna från Emån och Mörrum genom tiderna så förstår ni hur enorm lilla Nybroån är när det gäller uppgång på stor fisk.Lite berg o dalbana över flödet just nu i Nybroån, hon steg 2 dm med de 20 mm regn som föll ner över Fyledalen, lika fort drar flödet bort 1 dm/dag.
Steget av fisk kom av sig lite, men det passerar fortfarande stora fiskar runt 80-90 cm. Sikten är inte den bästa men man kan skymta lekplatserna igen efter den gångna klunkningen, men intresset och närvaron av fisk har inte kommit igång på platserna.
Temperaturen har sjunkit ner till lite under 10 grader i vattnet, nån vecka till och 2 grader ner till runt 8 grader sen tror jag att fisken kommer igång med årets lek.
Vi får se vi håller koll på läget.


Ha de gott i stugvärmen...återkommer/Ronnie.