Nyheter 2017

Nyheter 2017

Senaste nytt från Nybroån


" Scenen är klar"!!

NyheterPosted by R.G 2017-10-13 14:09
Scenen är städad och klar, en sista översköljning är gjord så även stenarna ligger rena o väntar på de stora "stjärtspolarnas dans" över lekplatsen.
Nu är det bara "Aktörerna" skall besätta sina roller inför höstleken, en handfull digra honfiskar som flankeras av de lite mer stressade hanfiskarna i dansen.
Vi står inte inför en "lek" utan att det är blodigt allvar..."only the strong survive" eller rättare sagt.." kommer till " !!
De som får ge sig letar snabbt upp en ny mogen hona att sätta i gungning.
Det blir spännande att se hur årets lek kommer att fortskrida om vattenflödet tillåter oss att få en inblick i spektaklet. För mycket brunt vatten kan sätta pinnar i hjulen över scenen. Kan vi bara se de gula fläckarna så vet vi att leken har satts igång och det är ju huvudsaken."Pegeln" är en bit under 3:an temperaturen ligger runt 10 grader..inte det bästa receptet till lek. Vattenflödet är det inget fel på men vi har lite hög temp för att det skall passa "madamerna" att sätta igång med grävningarna.Lugnet före stormen, sträcka efter sträcka.Vi räknar ner inför tillställningen och hoppas att årets lek blir en repris på förra årets underhållning.

Ha de gott i stugvärmen ...vi hörs./Ronnie