Nyheter 2017

Nyheter 2017

Senaste nytt från Nybroån


" Sista klassdraget för i år"!!

NyheterPosted by R.G 2017-09-25 16:28
Hon stannade upp på 2:an för att hämta andan, eller så har det kommit lite nederbörd uppe runt Tomelilla. Vilket fall som helst var det bra o hon kunde besinna sig lite innan hon drar neråt med nivån. Klart vatten att dras med men mulna dagar så funkar det .

Klassdragets sista dag för i år.Göran drog igång dagen med den sedvanliga informationen om livet under vattenytan, allemansrätten o allt de där andra som man bör veta innan man startar upp sitt fiske.28 nyfikna 6:a klassare turades om med metet o håvningen av vattendjur som lever strandkanten.Bertil var med o undervisade barn-barnet i metets ädla konst!!Förvånansvärt lite trassel bland revarna trots den byiga vinden, ok.. ett o annat nystan fick man reda upp men det var inga stora grejor. Mats var ständigt redo för ny mask eller info i fisket.Barnen drog vidare till avlutning vid Marietorps villan vi blev kvar o samlade ihop spön, livbojar och andra grejor. Visst hade vi roligt den korta tid som de var vid ån ,...synd bara att vi inte kunde leverera någon fisk till att bita, det har vi att arbeta med till nästa år. Ses nästa år med förhoppningsfullt lite hugg att erbjuda, vem vet det kan slå slint ibland när det gäller fisket!!
Visst såg vi en del fisk visa upp sig i Akvariumet, öringar som är på väg till sina lekplatser. Bara det fick intresset en liten kick av.

Det närmar sig final i Nybroån ( 29/9 ), en dag till skall man kunna fresta dem sen får det vara för i år.

Ha de gott i stugvärmen o så lite skitfiske på er alla....inte det mista lilla spöböj idag!!
/Ronnie


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.