Nyheter 2018

Nyheter 2018

Senaste nytt från Nybroån


" Lite efterarbete"

NyheterPosted by R.G 2018-10-03 16:54

Träffade på Mats nere vid vadet, han hade lite ork kvar i armar och ben som han gjorde sig av med i ån. Just här visar han upp det grundare partierna i mitten på ån.Efter lite krattande idag och grävande under arbetsdagen i söndags så kom de ner dryga halvmetern inne vid kanten och återställde strömkanten nästan till hundra %.
Nu fattas det bara lite mer a vatten för att det skall sopa bort slamresterna o få tag i de hårda bottenmaterialet som de är nere och nuddar vid.

Med lite magik med kratta och spadar så ser stor-stenarna åter dagen ljus, ett under vad krökta ryggar och armarbete kan åstadkomma. Bra jobbat grabbar och pensionsgubbar.Det tog inte lång tid förrän lekbädden åter stod under vatten, den hårda västvinden hade åter övertaget på ån och gjorde allt för att stänga in henne.Hon hade gett upp kampen någon timma och vips så var havet framme och gjorde sitt bästa för att återställa förlusten. Visserligen så har fisken bra chans att ta sig upp men det är inte den strömmen ut i havet som maxar flödet. Man får va glad över det lilla som erbjuds ändå. Kan bara vinden lägga sig lite så mynningen blir mera markant för fiskarna, så bör stigandet från havet sätta igång.

Ha de gott i stugvärmen ....vi hörs /Ronnie.