Nyheter 2018

Nyheter 2018

Senaste nytt från Nybroån


" Tjuvfiske."

NyheterPosted by R.G 2018-10-10 20:14
Först såg jag bara en stor plog komma upp från nacken ner till Gamla lekplatsen...stor fisk på gång??
Sakta drog sig plogen upp mot Bertils Bänk, vek av in mot kanten där jag stod...upp kommer en mink. Han/hon, vi blev säkert lika paffa vid mötet, någon sekunds ögonkontakt sedan vek minken av,... över till den säkra sidan av ån.
Ganska så tunn så fiskafänget hade nog inte varit de bästa på ett bra tag.
Utöver minken så syntes en liten fisk fly undan min skugga som smög fram över vattenytan ner över ån. Dom är fan så skygga på lågt, klart vatten nu.Bild ner mot stenbron, lite tunnsått med lekmaterial just nu, men ett fåtal ställe lockar fortfarande öringarna till att stanna upp för lek här.
De grönbeklädda kanterna med trädöverhäng ger en känsla av trygghet för öringarna.Lite magert med grönskan om man vänder blicken upp mot räknaren, gräsklipparna ( Fåren ) har naggat av all grönska som mest bestod av Björnloka och nässlor, så ingen större skada tvärtom de gjorde ett bra arbete, som var meningen med placeringen dom på området.Nere vid havet var allt sig likt, en mynning som fisken inte har några problem med att ta sig uppför,.....men var är dom?Ån har dragit sig tillbaka till en mer normal vattennivå, men kunde vi bara få lite regn och ett bra steg med fisk så är alla nöjda.
Vi bara väntar och väntar....någon liten skvätt bara, på sådär 30 mm är inte för mycket begärt eller??
Ha de gott..vi hörs /Ronnie.