Nyheter 2019

Nyheter 2019

___________________

Senaste nytt från Nybroån

" Å så kom snön!!

NyheterPosted by R.G 2019-01-14 13:00

2-3 cm snö kom under natten och ställde till det. Skall ni ut o fiska tänk på att det är halt på kanterna.
Vattentempen ligger på 4 grader, inte så tokigt om man nu vill tampas med Nybroöringarna.
Håkan hade varit ute i går och sett mycket fisk på gång i ån, kollar man in räknaren så passerar en del blänkare fortfarande uppöver.
Mera regn och snö är att vänta så pegelns 2,5 vid bruket kommer snabbt att ändras.

Ha de gott i stugvärmen, o skitfiske på er alla ..vi hörs /Ronnie

" Förena nytta med nöje"

NyheterPosted by R.G 2019-01-12 17:25
Pegel på knappa 2:an vid bruket och en vattentemp på hela 2,5 grader, inte direkt något som talar för fiske i helgen.
Men klart o fint vatten kanske en gnutta köldskadat ( grumligt ) och de vanliga medlemmarna ute och trampar på vid åkanten.
Håkan hade inte tid med fiske idag, lite arbete på förmiddagen med utökning av parkeringen nere vid pansarbron.
Håkan och Bengt rensade upp vid Bells håla, ytterligare ett träd av de döda som lagt sig över ån, fritt fram för fiske igen.....sådär förmiddagen var räddad!
Ha de gott i stugvärmen lite skitfiske på er alla ..vi hörs /Ronnie

"Måndag tisdag"

NyheterPosted by R.G 2019-01-08 16:22
Måndagens fiske var ganska så trögt men en del ljusglimtar fanns där, Filip satte tillbaks några utlekta fiskar det var i stort sett allt på 2 mans fiske måndagen.
Fortfarande lågt vatten pegel under 1:an , men hon har lyckats klamra sig fast på plankan så det är inte extremt lågt uppe vid dubbelbroarna.
Nu kommer det lite regn i veckan som kanske kan få vattenflödet att öka lite eller åtminstone underhålla det vatten vi har i ån.
Bertil tog en tur till ån idag, efter att fiskat ner ( noga ) ovan pansarbron fortsatta han gnetandet nerströms mot Östes Håla. Inte helt nere i poolen kände ha ett försiktigt drag i flugan...inget mer . La ut linan igen på samma ställe då kom hugget, fisken for rakt upp landade och tog satts för en ny lufttur, i ett tredje och sista luftsprång släppte flugan.....ändå 4-5 sekunders fight.
Han uppskatta "blänkarens" vikt till runt 3-3,5 kilo, så visst kan ån bjuda på lite ordentliga spöböj när hon sätter den sidan till, fighten vara inte så värst länge men glädjen och minnet sitter kvar längre.

Ha de gott i stugvärmen o lite skitfiske på det hela...vi hörs /Ronnie.


" Mera arbete än fiske"

NyheterPosted by R.G 2019-01-07 13:47
Så där ja nu är Bells håla redo för lite linutlägg igen. Underhållet av ån är lika viktigt.Det var en hel del som drog ut för fisket under söndagen, men lika bra som lördagen var det inte riktigt. Sjunkande vatten och temperatur gjorde fiskarna svårflörtade men en del fick till lite spöböj fram emot eftermiddagen.
2 grader i vattnet och pegel på 0,5 plus ett strålande solskensväder som inte gjorde saken bättre....( ursäkterna var många).
Vi får se vad veckan har att erbjuda förutom regn och snöblask.

Ha de gott i stugvärmen o så skitfiske på er alla. /Ronnie

" Vilken dag"

NyheterPosted by R.G 2019-01-05 22:38


Den ena efter den andre kämpade med böjda spön idag och stridiga öringar.Till o med de stationära öringarna vaknade upp när solen tittade fram.


Håkan satte tillbaks en av många öringar, jo samtliga som var ute vid ån och prova fiskelyckan fick gå ner på knä idag.....ett par gånger för en del.Lite sol och 4gradigt fick fart på öringarna, men de riktigt stora blänkarna gick inte på att solen titta fram och dunkkrokarnas lockande gång....inte i dag inte.Lite fika satt bra efter förmiddagens dunster. Håkan och Johan hade mycket att berätta, alla fiskar som varit på... mer än så blev det inte.
Alla var mycket positiva till dagens fiske och såg fram mot söndagen, lite lågt vatten pegel på 0,5 vid dubbelbroarna. Plus 22 i havet så nere vid pansarbron och uppöver en bit var det högt flöde.
Får se vad söndagen har att erbjuda??

Ha de gott i stugvärmen o så skitfiske på er alla...vi hörs /Ronnie.


" Huggvilliga öringar"

NyheterPosted by R.G 2019-01-04 19:06

Kanske lite trögt i början men när visaren passera 12:an släppte blygsamheten hos öringarna . Soligt med lite inslag av en lätt bedövande kyla underhöll de personer som prova fredagens fiske.
Men råkade man hamna på solsidan av ån så levde livet fullt ut och kroppen anpassa sig till värmeböljan ...hela 4 grader, det var så vantarna åkte av!Len hitta också ner runt middagstid...sa några ord ( god fortsättning o allt de där ) under tiden som han tryckte ihop spödelarna och tackla upp. Drog iväg ner mot ån, gjorde på sin höjd 3 välplacerade kast...fast fisk. Efter 3 återsatta fiskar var det dags att dra hem...nöjd och belåten.
Totalt sattes ett tiotal fiskar åter under dagens lopp, inte alla hade glädjen att böja spö men över lag en bra dag. Håller bara vädret i sig över helgen så får vi nog se en hel del fisk återsättas under lördag och söndag.

Ha de gott i stugvärmen och ett stort knippe skitfiske på er alla ..vi hörs /Ronnie

" Snacka om förändringar"

NyheterPosted by R.G 2019-01-03 18:51


Moder natur kan ordna med det mesta...vi tog en stilla bön om lite mindre vind och hon verkade tog det till sig. Havet låg i det närmsta kav lugnt.
Soligare dagar får man leta efter, bra flöde och drag i vattnet vid Göla-strömen!
Gårdagens foto med Anders bänk i vattenlinjen.

Håkans bilder från idag.
Pegel vid dubbelbroarna hoppa ner till 1:an från gårdagens 6:a.
Totalt 6 st fiskar har satts tillbaka idag vad man har hört så morgondagens fiske ser lovande ut.

Årets första ordentliga storstädning av räknaren, galler uppe, rengöring av innanmäte allt redo för att ta emot så väll uppgående som nedgående fisk.
Nu får vi se hur helgen blir...en och annan blänkare räknar man med skall komma upp.
Ha de gott i stugvärmen o så ett knippe skitfiske på er alla. /Ronnie

" Blåsigt värre"

NyheterPosted by R.G 2019-01-02 17:40


Hela 2 meter vattennivåerna från i går till idag, en liten insjö har bildats nere vid landsvägsbron.
Igår visade pegeln vid dubbelbroarna på 1:an, idag hade hon smugit upp och låg o lurade på knappa 6:an....s.tan vad hon tog i med hjälp av Nordanvinden.Så gott drag det var över Bankastenarna igår, idag såg man inte röken av dem.
Ovan landsvägsbron har man mycket vatten att fiska över.
Mera normalt flöde uppe vid bruket, så det är bara att gneta på med spöna om det skall bli nått sprattlande i andra änden. Verkar som det finns gott om blänkare i ån.
Sen kan man ju tänka sig att när havet drar sig tillbaka kommer allt flöde följa efter och dra upp mer silver från havet.....smörgåsbord att vänta nu till helgen.

Ha de gott i stugvärmen o så ett knippe skitfiske på er alla ...vi hörs /Ronnie.

Next »