Nyheter 2019

Nyheter 2019

___________________

Senaste nytt från Nybroån

" Tufft helgfiske"

NyheterPosted by R.G 2019-02-22 17:28
Vi har fortfarande ganska så bra vattenflöde i ån inför helgen, hon kämpar med kylan och försöker hålla tempen runt 5-6 grader i vattnet. Absolut på den fiskbara sidan till o med i börja på öringens trivseltemperatur. Lite färgat vatten ..precis vad man önskar sig men fortfarande till fiskens fördel. Så plocka inte av stehltkostymen utan ta det lugnt på den övre sträckan av ån. Gå in för en låg profil och långa kast så har ni en liten chans på bytet ni är ute efter. Flugval...går bra med mindre ullsockar , glödhäcken eller Karlssons Yellow Dog. Lite fart på dunet så här års är inte att snåla med energin, de jagar gärna efter.Den nedre sträckan Pansarbron och ut till havet håller ån lite djupare partier så man kan mer slappa av i sitt fiske, men när det är upp till 1,5-2 meters sikt i vattnet bör man gärna gå försiktigt fram...det kan löna sig!!
Men så har vi det här lilla tråkiga att behöva säga hur man skall parkera sin bil vid fisket i ån. Visst har vi fixat till en stor o bred parkering men man skall för den skull inte parkera längs med o ta upp nära 3 platser. Lite hänsyn gentemot andra får man ta inte bara i fisket.

Ha de gott i stugvärmen o så skitfiske på er alla...vi hörs /Ronnie" Fiskeinfo"

NyheterPosted by R.G 2019-02-19 11:40

Fortsatt bra flöde på övre sträckan men svårfiskat när vattnet är så klart och vi har de grundare partierna av ån där uppe.
Tempen ligger runt 5-6 grader i vattnet och havet håller 4-5 grader så blänkarna fortsätter att dra upp i ån. Pegeln ligger på 2:an.
Helgens fiske gav ett tjugotals återsatta fiskar, någon hade oturen att tappa en blänkare på c:a 4-5 kilo inne vid kanten...ingen håv med sig, så kan det gå!!
Så till kommande helgs fiske, ta de lugnt på den övre sträckan så har ni ett litet övertag.
Ha det gott i stugvärmen och skitfiske på er alla.......vi hörs/Ronnie." Fortsatt bra flöde i ån"

NyheterPosted by R.G 2019-02-17 11:21
Flödet är fortsatt bra i ån, brukets pegel på styvt 3:an och en sikt i vattnet som tvingar fram stehlt-uniformen när man skall fiska på den övre sträckan av ån .Göla-strömmen såg lockande ut, jodå ett litet drag i flugan när den gled över stenarna ut till gölen....mer än så blev det inte denna gången.
Många sportfiskare provade fisket under fredagen och lördagen, Patrik hade satt tillbaka 4 fiskar så visst var de på hugget.
Har inte fått in några fiskerapporter från helgens fiske, tyvärr så är det så att många bryr sig inte om att rapportera återsatt fisk.
Men allt skall rapporteras.


Ha de gott i stugvärmen och skitfiske på er alla. vi hörs /Ronnie" Fisket är på topp nu"

NyheterPosted by R.G 2019-02-14 12:10

Bättre än så här kan man inte få det, bra med vatten "Pegel" på 4:an, sikt på upp mot 1 meter och ett jädrans bra drag i poolerna. Tempen ligger o svänger runt 4-6 grader nu är det vår.
En glad Christian S. med 2kilos blänkare som fick bli matfisk, hade en jädrans tur att boka in stuga o fiske mitt i prick. 2 dagars fiske gav ett tiotal fiskar som återsattes så splitcane spöet fick bekänna färg och stod för det mesta i böj.Färgen kan man inte klaga på.
Så ut och fiska nu i helgen, vattenflödet kommer att hålla i sig en bra bit in på nästa vecka.

Ha de gott i stugvärmen och skitfiske på er alla ut o böj spö nu. vi hörs /Ronnie

" Sen blänkare-lekfisk ?."

NyheterPosted by R.G 2019-02-13 20:43
Än så går blänkarna ända upp till sockerbruket, bra med vatten så kan allt hända!!

Ha de gott /Ronnie

" Hon drar neråt nu"!!

NyheterPosted by R.G 2019-02-13 12:09

Hon sjunker undan fort nu, kan inte nöja sig med en dm åt gången utan nu dubblar hon.
Pegeln visar på dryga 5,5 vid dubbelbroarna, bra med vatten o det klarnar upp bra.Det är bara att hoppas på att blänkarna invaderar ån nu.
Ha de gott i stugvärmen o skitfiske på er alla ...vi hörs /Ronnie" Solen kom på besök"

NyheterPosted by R.G 2019-02-12 12:16
Alltid välkommet med lite sol som garanterat sätter igång fisket, det hjälper också till att öka vattentempen lite. Sockerbrukets tempmätare står på 2,6 grader.Trädknackarna har också vaknat till liv, vad lite solstrålar kan åstadkomma!!
Ser ut som hon har stannat till lite och är på väg ner nu, räkna med c:a 1 dm om dagen och vi har henne på 7:an på pegeln nu vid bruket.
En -två dagar sen har vi ett kanonfiske i ån för att inte snacka om helgen, sikten ligger på knappa 2 dm och till kvällen har den säker gått upp mot halvannan meter.

Ha de gott i stugvärmen o så ser vi fram mot ett riktigt skitfiske med böjda spön och rullknarr. vi hörs /Ronnie

" Nu är hon verkligen på G"

NyheterPosted by R.G 2019-02-11 17:30
Hon fortsätter att stiga, kanske en knapp dm till sen är det dags att gå på andra hållet.
Vattentempen ligger på 4-5 grader MEN sikten är det sämre med. Kanske till i morgon har hon klarnat upp så vi har ett siktdjup på någon dm, eller så vill hon jävlas lite till.


Ha de gott i stugvärmen o så skitfiske på er alla , på sin höjd en dag sen har vi spöböj igen.
/Ronnie

Next »