Nyheter 2019

Lugnet har lagt sig i ånNyheter

Posted by Fäle 2019-05-25 21:02

Ja, nu händer det inte så mycket. Långa soliga dagar och lite flöde i ån. Har man tur kan man iofs lyckas att få vara med om kläckning. Men inget än vad jag har hört.
Några medlemmar var ute i veckan och försökte hitta lite skygga kvällsöringar utan lyckats resultat.
Blog imageMen visst är det njutbart att få uppleva ån en härlig vårkväll, framförallt för själen!
Blog imageMen visst kan det vara värt ett försök! Så har ni tid över och behöver avkoppling så ta er ut i ån en sväng och få en härlig naturupplevelse!
Blog imageImorgon söndag 26/5 har vi arbetsdag i ån så det kommer förekomma buller och bång antagligen!

För någon vecka sen så hade vi avtackning för Ronnie & Mats från styrelsen, det serverades smörgåstårta och härligt snack!
Blog image
Så ut och njut av naturen innan sommaren ger sig tillkänna på riktigt!Dags för Klassdraget igen!Nyheter

Posted by Fäle 2019-05-10 21:36

Klubben hade ny samling av fiskesugna ungdomar i veckan!Fint väder och massor med drag i ån. Och visst drogs det några gäddor. Skoj att se och förhoppningsvis framtida medlemmar!
Blog imageVåra medlemmar visar hur det går till!
Blog imageBlog imageAnnars så börjar det bli sommar i ån. inte så värst mycket aktivitet. Några rejäla regn hade nog kunnat dra upp några öringar men det ser inte ut som det ska komma de närmaste dagarna.
Ute vid kusten är det nu näbbgäddefest!

Skitfiske på er!

Lite smått & gottNyheter

Posted by Fäle 2019-05-02 06:31

I måndags var det årsmöte i föreningen. Bra uppslutning på medlemmarna.
Vi tackar Ronnie Gustavsson för åren som sekreterare och hälsar Anders Fälemark välkommen som ny.
Blog image

Efter mötet i stugan så tog några av våra nya provmedlemmar tiden att kasta lite utanför stugan. Anders fick sig en fisk efter bara några minuter!
Blog imageOm ni vill slippa de långa "stirriga" fiskarna på kusten så kan ni alltid ta er tillflykt till ån en kväll! Det händer mycket i ån just nu så passa på innan det blir för varmt i vattnet!

Skitfiske på er!Arbetsdag men mycket regnNyheter

Posted by Fäle 2019-04-27 22:08

Lördag 27:e april var det aviserat arbetsdag i ån. Lite underhåll av fjolårets planterade träd och allmänt underhåll. Ett tappert gäng samlades vid stugan 09.00 efter nattens tuffa åskväder och efterlängtade regn!

Arbetet utfört och belöningen blev kort, det smakar verkligen gott!
Blog imageEfter arbetet blev det gäddtävling. Herr Lindbaldh klapp en fin och tjock gädda på 3,5 kg. En bra fight!
Blog imageRapport från 26:e april när kortfiskare Alexander var i ån och provade lyckan: -En gädda på 4 kg samt en öring på 5-6 kg blev resultatet.
Det verkar som det blivit lite aktivitet i ån efter nattens nederbörd så det är kanske dags att prova lyckan nu de närmsta dagarna!

Skitfiske på er

KlassdragetNyheter

Posted by Fäle 2019-04-24 21:28

I år är det åter dags för klassdraget! Kidsar från kommunens skolor får komma och prova på fiske. Dan, Göran & Mats har haft ett gäng idag och visst fick de fisk. En liten liten gädda, men kolla bara vad vackert tecknad den är!
Blog imageMan hoppas alltid att någon av provapåfiskarna ska få upp intresset och där har vi kanske framtida medlemmar!
Blog imageMats provar spänsten i spöet och Göran övervakar!

Tänk på att om ni ska fiska på lördag den 27:e så kommer det förekomma oljud och annat otyg i och runt ån. Vi har årets första arbetsdag!
Vi hoppas på bra uppslutning och ser fram emot att få träffa alla nya provmedlemmar!

Annars är läget i ån rätt lugnt, senaste veckornas torka har gjort att hon ligger där tyst och klar. Inte så många rapporter på sistone, men om det nu blir lite nederbörd i helgen så kanske det kan dra upp något silver från havet!

Om ni är ute så skitfiske på er!Visst finns de där!Nyheter

Posted by Fäle 2019-04-10 20:56

Vattenflödet i ån är lågt och vattnet är klart! Men visst finns blänkarna där! Det gäller att smyga och vara väldigt försiktig!
Denna underbart fina fisk passerade uppströms idag. En rejält och blank fisk. Tänk er bara fighten den skulle ge!
Blog image
Ut och nöt med er!
SkitfiskeBland Blänkare & GäddorNyheter

Posted by Fäle 2019-04-06 19:42

Blänkaren gick av stapeln idag! Ett sjuttiotal tävlande var anmälda och ute längs kusten var det mycket folk som stod och fiskade. Många av medlemmarna i klubben var med och vi hade lämnat ån orörd idag. Många kontakter och fiskar åkte på kroken, men tyvärr så var många av dem alldeles för små!
Vi gratulerar Lars Ipsen till vinsten av tävligen med en fisk på ett fulton med 1,38!!

Fick rapporter från ån att en av killarna som bodde i stugan, Rikardo hade flugat upp en bamsegädda! Väldig vacker och fin gädda. Den gick såklart tillbaka i ån igen och simmar omkring där!
Blog image
Blog image
Härligt att få något sånt när man är ute och letar öring!
Läget i ån är klart och lite vatten. Vi längtar efter lite regn nu så kanske blänkarna kan gå upp och vi kan få fightas dem!

Skitfiske på er!

Gryning & SkymmningNyheter

Posted by Fäle 2019-03-31 08:16

God Morgon!
Just nu så har vattnet sjunkit undan och klart som korvspad! Solen värmer på henne så vill man fånga fisk gäller det att vara försiktig!
Blog image
Att smyga och lura gäller om man är ute mitt på dagen. Bästa fisket just nu är i gryningen & skymningen. Då behöver man inte smyga alldeles för mycket, men måste ändå vara försiktig!
I veckan som gått har det kommit in några rapporter om fisk som gått tillbaka, men annars rätt så lugnt för tillfället.
Träffade på några kortfiskare som tyvärr inte känt något men skam den som ger sig! Det är bara att nöta på. Rätt vad det är så sitter den där!
Blog imageNästa helg är det Blänkaren så hoppas se många av er ute! Nu hoppas vi på lite nederbörd i veckan så fisket kommer igång lite igen!
Ha en fortsatt trevlig helg och skitfiske på er!